Blog Eline

To have uitzaaiingen or not to have uitzaaiingen: that is the question

Here I am again! It’s been a while. So: what’s new? 

Er is heel veel gebeurd sinds de laatste keer. Dus, wat is er echt nieuw? Een hele tijd geleden had ik het al eens over de 2 plekjes op mijn lever. Ze hebben in Sint-Lucas zowel een echo als een MR van mijn lever genomen, en wat blijkt? Ze categoriseren de plekjes als uitzaaiingen. Mic drop.

Oké, my sense of humor is back. Ze hebben naast die 2 plekjes (op het 4de leversegment voor de medici onder ons), nog een 3e plekje gevonden (op het 3de leversegment). Het moet daar toch echt goed zijn hé 😏 Oké, flauw mopje, ik geef het toe. Alle gekheid op een stokje, afgelopen donderdag liet ik een biopsie uitvoeren van dit nieuwe plekje en het is nu bang afwachten. Ze vermoeden voorlopig geen extra uitzaaiing, maar dat weten ze natuurlijk niet zeker. Een nieuwe uitzaaiing zou pas echt foute boel zijn, want zoals velen onder jullie weten, maar misschien niet steeds merken (#eeuwigeoptimist hierzo), krijg ik nog best een zware behandeling. 

Misschien even een korte sidenote over waar mijn behandeling momenteel uit bestaat. 

– Ik krijg maandelijks een spuit decapeptyl (toegediend door één van mijn lieve tantes), dit houdt mij in menopauze en dit al bijna 2 jaar; klaar voor een verjaardagsfeestje binnenkort? 😜

– Daarnaast neem ik dagelijks een pil met de gezegende naam ‘Nolvadex’.

Wat doet dit met je lichaam? Niet veel goeds, of eigenlijk wel, kanker buiten mijn lijf proberen houden. Maar ook: vapeurs, onontkoombaar verdikken, concentratieverlies, vermoeidheid; kortom de helen santenboetiek.

So far so good, of eigenlijk niet. Onze wereld is letterlijk een klein beetje extra ingestort. Volgende week zal duidelijk worden hoe neig die kan instorten. Dus: fingers crossed dat er geen extra uitzaaiiing bijkomt.

Mijn eeuwige PS: girls and boys, check yourself!

Veel liefs,

Elise

Elise: the corona edition

Ja, je leest het goed: ik heb corona. Ik zit nu al sinds woensdagavond in isolatie bij mijn zus, schoonbroer en metekindje, aangezien mijn schoonbroer ook hetzelfde cadeau heeft gekregen (ahum)Livin’ the best life, zou je denken hé? Ik ben wel best blij hier te zijn, zodat ik niet te veel alleen hoef te zijn, want ja, besmettingsgevaar enzo. Al zijn de pannenkoeken, wafels, toasts, yoghurt, fruit, … als ontbijt ook wel redenen waarom ik hier graag ben 😇😎.
1,5 jaar geleden was het kanker en mocht ik quasi geen volk zien want ja, corona. En dan nu, dit weer. Normaliter gaf ik gisterenochtend een ontbijt voor mijn ouders, meme (mijn meter)en de (groot)ouders van Jan  en gisterenavond een feest voor mijn bijna 30ste verjaardag (ik kijk hier dan wel niet naar uit, verjaren bedoel ik, want ik ben altijd in voor een feestje 😉), alles best last minute gepland, want ja, ik ben zo slecht in plannen, maar alles moest natuurlijk uitgesteld worden door corona. She’s such a bitch!

Ik hoor het je al denken: hoe gaat het met mij, voel ik me ziek? Best wel, vrijdag en zaterdag waren de ergste dagen tot nu toe (oké, we zijn nog maar zondagochtend, maar toch). Denk hierbij aan hoesten, snotteren, niezen, hoofdpijn, duizelig, kortademig, … . Leuk is natuurlijk anders, maar dat is altijd als je ziek bent. En ik denk dat mijn symptomen best meevallen, in vergelijking met anderen; of ben ik hier nu weeral alles aan het minimaliseren? 

Ik vertrek volgende week zaterdag (eindelijk!) naar Zweden, dus voorzichtigheid is nu wel op z’n plaats. Ik kijk hier zo naar uit, nog 1 week werken en dan eindelijk vertrekken. Hoe hard kan iemand uitkijken naar een reis? 

Tijdens kanker stelde ik me veel existentiële vragen (wie ben ik? wat doe ik (hier)? wat wil ik nog doen?). Veel reizen was een antwoord op één van die vragen en ik mag dan nog niet weten naar waar, ik kijk er al naar uit. Ik ben iemand die graag wandelt, iemand die graag culturele uitstappen maakt en niet de hele dag kan blijven ‘luilekkeren’ (Elise, the boring edition). Dus, als iemand voorstellen heeft voor plaatsen, waar ook ter wereld, die ik moet zien: hit me up! 
PS: we hebben een caravan en ik kampeer ook heel graag, dergelijke voorstellen zijn dus ook welkom!

Om het hier toch met een heel positieve noot af te sluiten: geniet vandaag maar extra van je ZONdag, want de zon schijnt 😉

 

Heel veel liefs,

Elise

Eline

Eline

Blogster