Over ons

 
VZW Grieks Erfgoed Maasland heeft VZW Limani opgericht.
 

Uit eigen ervaring hebben we gemerkt dat kanker een ongelofelijke, grote impact op iemands leven heeft, zowel op privé als op professioneel vlak.

Daarom hadden we het inloophuis Limani op de Zandstraat 5 in Maasmechelen geopend. We stelden vast dat niet alleen patiënten met kanker door deze ziekte getroffen worden maar ook al hun familieleden.
 
Beiden hebben nood aan een luisterend oor. De vrijwilligers van het inloophuis Limani vangen (ex)-kankerpatiënten en hun familieleden op, jong en oud, van elke generatie, elke inwoner, man of vrouw, ongeacht zijn of haar achtergrond. Wil je je verhaal kwijt? Het inloophuis Limani organiseert tweewekelijks koffiemomenten met lotgenoten in het centrum onder begeleiding van professionele en ervaren vrijwilligers. Wil je niet praten maar op een gezellige en ongedwongen manier je gedachten verzetten?
 
We bieden verschillende workshops aan: yoga, bloemschikken, samen schilderen, natuurwandelingen/bosbaden, gezond koken, gelaatsverzorging, juwelen maken, haken, breien, diamond painting, gezelschapsspelen. De workshops kosten 1 euro voor een (ex)kankerpatiënt en hun naasten. We bieden een 10-beurtenkaart aan die geldig is voor al onze workshops maar vragen jullie wel om op voorhand in te schrijven.
 
Kom en maak kennis met ons centrum. Ondertussen zijn we verhuisd en bevinden we ons op de Rijksweg 291 B1. Tijdens het intakegesprek leggen we onze werking uit en gaan we samen op zoek naar antwoorden: waar ben jij tegenaan gelopen? Waar heb jij hulp bij nodig? Indien nodig, verwijzen we je naar de correcte dienst door. We werken samen met verschillende instanties.
 
Je bent niet meer alleen.

Welkom